Techninės įrangos štampavimo technologijos lygis

- 2021-03-26-

Kadangi daugelis štampavimo gamyklų priklauso originalios įrangos gamintojams, štampavimo detalių rinka yra labai netobula ir patikima. Tačiau kai kuriose pietų dalyse mažų štampavimo dalių rinka yra labai subrendusi. Sprendžiant iš dabartinės situacijos, mano šalies štampavimo detalių rinka turi šias problemas:

(1) Kai kurie gamybos pajėgumai yra pertekliniai, o kai kurie pagrindinio variklių fabriko štampavimo įrenginiai negali jų atidėti ir negali jų laikyti. Daugeliu metų nepakanka gamybos užduočių ir nėra rinkos elgesio.

(2) Buitinių prietaisų ir elektrinių prietaisų štampavimo dalių pramonės konkurencija yra nuožmi. Tačiau tarptautiniu mastu konkuruojančių įmonių, kurios tapo klimatu, nėra daug.

(3) Nėra kam rimtai tirti štampavimo detalių rinkos. Štampavimo detalių rinka yra netvarkinga. ã € € Minėtomis rinkos sąlygomis technologinė plėtra yra ribojama, o visa pramonė taip pat atsilieka, pasireiškianti:

(1) Bendras lygis yra žemas, o daugelyje pramonės šakų yra per dideli gamybos pajėgumai ir trūksta aukščiausios klasės technologijų. Technologijų pažanga lėta.

(2) Medžiagų technologijos, pelėsių technologijos, tepimo technologijos ir įrangos lygis yra žemas, toli gražu neatitinkantis vidaus gamybos plėtros poreikių